سازمان فضایی ناسا در حال دعوت از مردم سرتاسر جهان جهت ارسال نام به مریخ از طریق کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ ناسا (Mars 2020 Rover) است. این کاوشگر، که در جستجوی حیات به فضا میرود، قرار است تابستان سال بعد پرتاب شده و تا فوریه سال ۲۰۲۱ بر روی سیاره سرخ فرود بیاید.
توماس زرباخن (Thomas Zurbuchen)، دستیار اداری پروژهی علمی ناسا در واشنگتن، در تاریخ سه شنبه ۲۱ می در اظهار نظری گفت: «همچنان که ما در حال آماده شدن برای شروع این ماموریت مریخی تاریخساز هستیم، می خواهیم تا همه در این مسافرت اکتشافی شریک باشند. اکنون زمان هیجانانگیزی برای ناسا است؛ زیرا در این سفر، ما به دنبال جواب سوالات عمیقی دربارهی سیاره همسایهی خود و حتی منشا حیات هستیم.»
ارسال نام به مریخ بسیار ساده است؛ تنها کافی است تا تاریخ ۳۰ سپتامبر فرم کوتاهی را در این لینک تکمیل کنید. با این کار شما یک «کارت پرواز» با کمترین زحمتی دریافت خواهید کرد.
اعضای تیم این ماموریت در آزمایشگاه پیشرانش جت در پاسادینای ایالت کالیفرنیا، از یک پرتو الکترونی به منظور حکاکی نامهای ارسالی بر روی یک میکروتراشه، در سطرهایی که عرض هر کدام کمتر از یک دهم درصد تار موی انسان است، استفاده میکنند. طبق گفتهی مقامات ناسا، در حدود یک میلیون نام میتواند بر روی یک عدد تراشه قرار بگیرد.
احتمالا به منظور برآورد تقاضاهای موجود، بیشتر از یک تراشه نیاز باشد. ناسا پیش از این نیز یک کمپین تعاملی مشابه برای کاوشگر اینسایت، که در نوامبر سال ۲۰۱۸ بر روی سطح سیاره سرخ فرود آمد، تدارک دیده بود و بیش از دو میلیون نفر نامشان را برای این برنامه ارسال کرده بودند.
مریخنورد ۲۰۲۰ داخل دهانه جزیرو (Jezero) با عرض ۲۸ مایل (۴۵ کیلومتر) فرود خواهد آمد که در گذشتهی دور، جایگاه دلتای یک رودخانه بوده است. این ربات ششچرخ به دنبال نشانههایی از زندگی از بین رفته، توصیف زمینشناسی آن محدوده، جستجوی آب یخزدهی دفن شده و انجام چندین ماموریت دیگر میباشد. به عنوان مثال، مریخنورد ۲۰۲۰ برای اولینبار دستگاهی برای تولید اکسیژن از جو سرشار از کربن دی اکسید سیارهی سرخ به همراه دارد و قرار است کارکرد آن را آزمایش کند. هنگامی که این فناوری در مقیاس بزرگ به کار برده شود، میتواند به انسان برای ساخت پایگاههایی در مریخ کمک کند.
مریخنورد ۲۰۲۰ همچنین نمونههایی را به منظور بازگرداندن به سیاره زمین در آینده، جمعآوری میکند. اگر چه هنوز ناسا ماموریتی برای برگرداندن این مواد به زمین طراحی نکرده است.
حالا که صحبت از «نام» به میان آمد، مریخنورد ۲۰۲۰ نیز در آیندهای نزدیک، صاحب یک نام خواهد شد. ناسا در نظر دارد تا مانند کاوشگرهای قبلی که در گذشته به سیارهی سرخ ارسال کرده است، برای این کاوشگر نیز، یک مسابقهی نامگذاری دانشآموزی برگزار کند. به عنوان مثال، کلارا ما (Clara Ma)، که در آن زمان در کلاس ششم مشغول به تحصیل بود، نام کنجکاوی (Curiosity) را برای کاوشگر قبلی انتخاب کرد. مریخنورد کنجکاوی از سال ۲۰۱۲ مشغول به اکتشاف در دهانه گیل (Gale Crater) سیاره مریخ میباشد.
مترجم: احسان اوغر/ ویراستار: زهرا جعفریان/ تحریریهی رسانهی علمی کیهانشناس
با سلام، منظور از postal code در فرم سایت ناسا کد پستی هست؟ باید کد پستی بنویسیم؟